Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Współpraca

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Miałem taki pomysł, żeby uzbierać paru programistów i grafików (sam bym nie dał rady) i stworzyć (lub z edytować) silnik do gry a także grę typu margonem, aby można było się poruszać po mapie zabijać potwory itp.

P.S - Mógłbym załatwić domenę .pl (tylko potrzebuje hosting)

Moje GG: 41715130

Opublikowano

Szukasz programistów i grafików czyli co, sam będziesz nic nie robiąca głową?

Obiektówkę i MVC przynajmniej znasz byśta nie mieli problemów z późniejszym "ogarnięciem" tego w + 4 osoby?

Domena koszt rejestracji 14 zł.. Naprawdę się wysilisz chłopie.

Opublikowano

Moje parę pytań:

-co będziesz ty robił w team?

-masz już jakieś doświadczenie w zarządzaniu grupą ludzi i ogarnięciu projektu?

-domena kosztuje 9.89 na ovh.pl, a serwer pod taką grę jest ciut droższy, na grę bez pokazywania pozycji pozostałych graczy lub bez pokazywania że się poruszyli to licz na serwer min 40zł na miesiąc(VPS), a z animacją na poruszaniu się to koło 300zł(SERWER DEDYKOWANY)?

-oprócz tego potrzeba osoby która zna się na linuxie, która będzie opiekowała się maszyną i odpowiednio ją zabezpieczy?

Jak chcesz ruszyc na poważnie z projektem na większą skalę przemyśl to jeszcze raz, mi samemu nie raz przechodziły pomysły na takie gry i mam zarysy plików do gier tego typu. Do takiego projektu starczy jeden programista.

A teraz mam jeszcze do ciebie Scolari pytanie jedno wiesz o tym że OOP jest szybsze od pisania strókuralnego o tylko trochę szybsze? A wiesz o tym że osoby nie znające się zbyt dobrze na OOP i nie piszące cały czas w nim mogą jeszcze bardziej spowolnic to, tak samo też pisząc strókturalnie pobierając jedną i tą samo zmienną kilka razy.

PS A tak na koniec, co oferujesz za pomoc?

Opublikowano

Mogłoby być na moim hoście do końca września... Więcej info na pw.

a7a3b8122182356e.png.8036b3d7be84292c9ea465f2360fa784.png

Opublikowano

ja moge troche pomóc troche sie znam ;) dużo sie ucze tworzac rozne dadatki do niektorych silnikow

Opublikowano

Nie że ja nic nie będę robił. Tylko sam nie wiem czy bym taki silnik napisał (jestem w tym nowy i tylko trochę ogarniam), dlatego przydałaby się jakaś pomoc. Na pewno znajdzie się dla mnie robota.

Jeszcze tylko pytanie na jakim hoscie to postawic ? :D

Jak coś pisać na gg 41715130

Edit: Wiecie co.... może skombinujemy jakiś silnik RPG (coś jak MFO3, Taern lub margonem) się go ulepszy i rozreklamuje

Opublikowano

ja też nie dołączam do takich grup z jeśli oni czegoś nie oferują na poważnie, bo takie projekty kaczą się zazwyczaj klapą.

Opublikowano

Napisałem, że może... wszystko jeszcze jest możliwie.. muszę się jeszcze poduczyć tego tworzenia silnika :D

To dopiero plany ... myślę, że zaczęlibyśmy pisać dopiero za ok. miesiąc bo trzeba wszystko zaplanować

Opublikowano

silnik pisany od zera jest lepszy od tych tearn'ow itp bo nie pracuja nad nim programisci co programuja kilkanascie lat tylko ludzie co lubią to robic

ja też nie bede przerabiał silnikow bo to do niczego nie prowadzi

Opublikowano

Wielu było takich którzy mieli marzenia a zero umiejętności.

Udowodnij nam ,że potrafisz coś w tym zakresie.

@Perfect

Przerabianie silników nie ma sensu.

Przyjmuje zlecenia dot. web masterki.

while(!$success){
....try();
}

Opublikowano

Nie musiałby nawet mieć um. ale by musial dobrze dogadywac sie z ludzmi i miec pomysl na gre....

Opublikowano

Jak powiedział Kongo "Po co mieć umiejętności jak nie ma się pomysłu na grę" :D

Ciągle się uczę... jak na razie buduje "szkielet silnika" i pomagam Kongo w WoV

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...